Blogger, Google tarafından barındırılan, ücretsiz bir blog yayınlama hizmeti. İnternet'te blog sitesi açmaya imkân sağlayan bir internet sitesi. Kullanıcılarına, ücretsiz olarak blog oluşturma hizmeti sunuyor. Blogger ya da Blogspot adlı bu blog sisteminin, güncel kayıtlı kullanıcı sayısı 2 milyondan fazla.

Blogger servisi ilk olarak, Pyra Labs adlı yazılım şirketi tarafından, 23 Ağustos 1999 tarihinde oluşturuldu. O tarihte İnternet’teki ilk blog yayınlama araçlarından biriydi. Amaç, herkesin web üzerindeki bilgilere katkıda bulunmasını sağlamaktı.

Pyra Labs adlı yazılım şirketi, Ocak 1999 tarihinde, ABD, Kaliforniya'da kuruldu. Şirketin kurucuları, bilgisayar programcısı Evan Williams ve blog yazarı Meg Hourihan. İnternet girişimcisi olan Evan Williams, çevrim içi yayıncılık hizmeti sunan, Medium sitesinin kurucusudur.

Kişisel blog yazılımını başlatan, Pyra Labs adlı bu şirket, 2003 yılında, Google tarafından satın alındı. Bu tarihten sonra, Blogspot adıyla da anılan bu web site, önemli bir blog yayını haline geldi. Günde 18 milyon civarında tıklanma ile en çok ziyaret edilen, ilk 10 ağ sitesinden birisi haline dönüştü.

Google’ın sunduğu Blogger blog platformu, oldukça geniş ve uluslararası bir kullanıcı kitlesine sahip. Dünyanın birçok ülkesinde, en popüler blog yayınlarından biri. Blogger, 60’ın üzerinde dilde, kullanıcılarına sunuluyor. Türkçe dahil, onlarca dil desteği ile birlikte hizmet veriyor. Temmuz 2020 tarihindeki, son altı aylık verilere göre, yaklaşık 66 milyon ziyaretçiye sahip.

Dünya'da yaygın olarak kullanılan Blogger, internetteki ilk blog hizmet sağlayıcısı. Google'a ait olduğu için, tamamı ile güvenilir ve kaliteli bir sisteme sahip.

Bir Yorum Bırakın

Daha yeni Daha eski